Back to Top
headerfacebook headertwitter headergoogleplus

Årsfest 2019 med diplomutdelning

Vårprogram 2019
Datum: 2019-04-05 18:00 - 23:00

Plats: Hypoteket, Kyrkogatan 13, 222 22 Lund

Inbjudan till

Skåneländska Gastronomiska Akademiens Årsfest 2019 med diplomutdelning

”En Gastronomisk högtid på det mest anrika i Lund”

Plats: Hypoteket, Kyrkogatan 13 i Lund.

 

Fredag den 5 april, klockan 18:00.

Utdelning av diplom och gratifikationer sker under festmåltiden till Årets temapris ”Framtidens mat och dryck” i Skåneland, Årets medieprofil i Skåneland, Årets krog i Skåneland i samarbete med Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta. Vänföreningens stipendium delas ut till Årets butik i Skåneland.

 

Kuvertavgift: 950 kr inklusive vinmeny,

800 kr inklusive alkoholfri dryck.

Klädsel: Smoking eller mörk kostym

Anmälan: Till Gerd Gustavsson (kontaktinfo nedan) och genom insättning av kuvertavgiften till Akademiens bankgiro- nummer 5812–2961 och är bindande.

Avgiften skall vara oss tillhanda senast 28 mars och betalas ej tillbaka. Ange namn, adress och telefonnummer för samtliga deltagare.

Vid behov av specialkost så ange även detta. Bekräftelse skickas ej ut.

Endast 90 personer inryms i lokalen, så först till kvarn gäller.

 

Varmt välkommen,

Skåneländska Gastronomiska Akademien och Vänföreningen.

 

Kontakt för anmälan:

Gerd Gustavsson, telefon 0704-667765

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samarbetspartner och sponsor: Sparbanken Skåne

Med reservation för eventuella ändringar i programmet

Årsfestens program och meny

 

18:00     Välkomstdrink och mingel

               Dryck: Cava Conde de Caralt, Catalunya, Spanien.

               Alkoholfritt: Rickard Juhlin Blanc de Blancs mousserande, Frankrike.

              Nötblandning & rotfruktschips.

              

               Välkomsthälsning och presentation

               Välkomsthälsning av Preses Christel- Hammar Malmgren. Presentation av nya akademiledamöter. Kort information om Akademiens och Vänföreningens verksamhet.

               Sparbanksstiftelsen presenterar sig.

 

19:00     Festmåltid med diplomutdelning

              

               Amuse:

               Ceviche på pilgrimsmussla.

               Dryck; Cava Conde de Caralt Catalunya, Spanien.

               Alkoholfritt: Rickard Juhlin Blanc de Blancs mousserande, Frankrike.


Förrätt:

Torskkind med majonnäs på fermenterad vitlök och soja, grönärtspuré, forellrom, brynt smör & krasse.

Dryck: Vin 2016 Barrel fermented Torrontes, Susanna balbo, Mendoza, Argentina.

Alkoholfritt: Torres Muscat, Miguel Torres, Spanien.

   Håkan Jönsson, akademiledamot kåserar.

              

Huvudrätt:

Hjort från Häckeberga, med smörkokt svamp från Hällestad, rökta betor och rödvinssås, potatispuré med tryffel eller färskpotatis slungade i tryffelsmör.

Dryck: Vin 2017 Bolgheri Rosso, Grattamacco, Toscana, Italien.

Alkoholfritt: Domaine de La Prade, Rickard Juhlin, Frankrike.

             Håkan Jönsson, akademiledamot kåserar.

                          

Dessert och kaffe:

Chokladmousse på Valrhona med syltade körsbär och rosmarin.

Dryck: Vin 2016 Royal Tokaji Late Harvest, Tokaj, Ungern.

Alkoholfritt: Rickard Juhlin Rosé mousserande, Frankrike.      

 

 

Diplomutdelning

Utdelning av diplom och gratifikationer sker under festmåltiden till Årets temapris ”Framtidens mat och dryck” i Skåneland, Årets medieprofil i Skåneland, Årets krog i Skåneland i samarbete med Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta. Vänföreningens stipendium delas ut till Årets butik i Skåneland.

 Malin Nilsson och Björn Palm kökschefer på Eriksberg. Foto Niklas Kämpargård              

Årets krog i Skåneland: Eriksbergs Restaurang, Åryd, Blekinge

Motiveringen var att Eriksbergs vilt och safaripark, utanför Karlshamn har ett brett verksamhetsområde inom viltnäringen och har med denna verksamhet skapat ett förstklassigt kök och restaurangen dignar av diverse viltdelikatesser beredda med stor respekt för det vilda köttet. Egenproducerade viltprodukter är också en del av den gastronomiska upplevelsen här.

 lennart2

Årets medieprofil i Skåneland: Lennart Wikström, Klågerup

Motiveringen var att du har mångårig förankring i livsmedelsbranschen, omvärldskännedom och med en stor bredd i kunskap om branschen som få idag kan bistå med och inte minst kan detta ses i de artiklar som du skriver under ”Ledare” i tidningen Svenska Livsmedel. Du är även en flitigt anlitad moderator. Skåne och Klågerup har ju genom alla år även varit basen för dig.

 

Bild framsida Eva lisa

Årets temapris i Skåneland på temat Framtidens Mat och Dryck: Gårdsfisk, Tollarp 

Motiveringen var: Ett företag som är innovativt genom sitt integrerade lant- och vattenbruk där man tar hand om överskottet på näringsämnen vilka i sin tur kan användas i lantbruket. Denna hantering med ett slutet system gör det möjligt att äta fisk utan att åstadkomma en negativ miljöpåverkan. Företaget har genom sin fiskodling också skapat en ny näring på landsbygden. Gårdsfisk är företaget som tar fiskodlingen in i framtiden.

 image00003

Skåneländska Gastronomiska Akademiens Vänförenings pris för Årets butik i Skåneland: Feldts Bröd och Konfekt, Halmstad

Motiveringen var: Ett litet hantverksbageri som ger känsla av det genuina. Med grund i naturliga ingredienser och ekologiska råvaror framställs fantastiska bakverk som får gommen att njuta. Ett litet bageri med stor känsla.

 

Telefon
070-466 77 65
E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida

 

Alla datum


  • 2019-04-05 18:00 - 23:00

Powered by iCagenda