Vilka matvanor och kunskaper runt mat har barn? Och hur får man barn medvetna om den rika matkultur som vi har och som inte bara består av hamburgare, pizza, läsk och godis? Skåneländska Gastronomiska Akademien tycker det är på tiden att visa intresse även för barnens gastronomi. Vi har genomfört ett projekt "Skolbarn, mat och måltiden" i fyra Malmöskolor (160 elever) under höstterminen 2009 där skolornas lärare och restaurangpersonal tillsammans med duktiga kända kockar skulle placera maten och måltiden i ett pedagogiskt och kulturellt sammanhang. Projektet är nu avslutat och skall utvärderas. Det har blivit mycket uppskattat av lärare, restaurangpersonal, kockar, elever och föräldrar. Det första steget skulle vara ett pilotprojekt, som efter utvärdering förhoppningsvis ska kunna ligga till grund för en annorlunda syn på matens och måltidens betydelse såväl i som utanför skolan. Projektet finansieras av bland andra Skånes Livsmedelsakademi.

Länk till rapporten.

För mer information kontakta:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Ledamot SGA, Projektansvarig

Se också artikel om projektet i Sydsvenskan.